Global warming – awareness 2007

Everything about Global warming – awareness 2007

30 Oct

Ingrijirea batranilor include tratamente medicale complete

Posted in General on 30.10.17

Batranii de astazi sunt cei care ne-au crescut si au avut grija de noi. Impreuna cu ei am facut primii pasi in viata, iar grija lor ne-a vegheat din copilarie pana in momentul in care ne-am intemeiat propria familie.

Din pacate, soseste un moment in care puterile acestora incep sa paleasca iar problemele de sanatate vor avea un cuvant greu de spus.

Desi menirea copiilor este sa fie in permanenta alaturi de cei ce le-au dat viata, acest lucru nu mai este posibil datorita distantei fizice ce ne separa. Viata ne-a trimis pe fiecare in directii total opuse fata de domiciliul parintilor, iar familia impreuna cu jobul din ce in ce mai stresant ne fac deplasarea imposibila.

In acest moment este timpul sa „le intoarcem” grija de care am avut parte in copilarie si sa ii ajutam in gasirea unui camin de batrani, acolo unde se vor putea bucura de ingrijirile medicale adecvate.

Fiecare senior este unic

Pentru a ve face o idee asupra conditiilor si tratamentelor oferite de noi va rugam sa nu ezitati sa accesati www.casasangiuseppe.ro.

Echipa noastra porneste de la conceptul ca fiecare batran este unic, iar ingrijirea oferita de noi este personalizata pentru fiecare caz in parte.

Cea mai buna abordare in cazul varstnicilor este de a impartasi deciziile cu acestia, iar faptul ca uneori ii vom consulta inainte de a lua o serie de decizii pe plan personal le va creste cu siguranta stima de sine si ii va face sa se simta utili.

Este indicata si vizita unor copii din gradinite sau din scoli, ce vor petrece timpul alaturi de cei batrani si ii vor inveseli cu larma cristalina a glasurilor. In schimb, seniorii le vor putea oferi sfaturi, sau ii vor invata diverse activitati precum scrisul, pictura sau diverse jocuri.

In cele mai bune camine de batrani psihologii aplica cele mai noi terapii, inclusiv cea cunoscuta sub numele de „terapie prin amintiri”. Aceasta stimuleaza amintirile batranilor, iar rememorarea clipelor placute le va crea o senzatie de intoarcere in timp, atunci cand acestia erau in putere.

Tratamentele si recuperarea medicala se fac obligatoriu in incinta unitatii

Tratamentele medicale joaca un rol important in viata celor ajunsi la varsta senectutii. Intrucat batranii sunt destul de greu de deplasat, este ideal ca salile de recuperare si cabinetele medicale sa fie amplasate in incinta unitatii, iar tratamentele sa fie insotite de o incurajare sau de o vorba buna.

Tratamentul medicamentos oferit trebuie sa fie in permanenta adaptat bolilor de care acestia sufera. Un medicament poate sa aiba rezultate bune, dar poate sa si produca daune ireparabile daca nu tinem cont de complexitatea si numarul afectiunilor.

Una dintre cele mai raspandite boli in randul batranilor este afectiunea Alzheimer. Ingrijirea batranilor ce sufera de aceast afectiune, impreuna cu cea a dementei vasculare sau cea mixta presupune un tratament specializat.

Necesarul de substante nutritive va trebui sa fie dozat foarte atent si presupune un program strict al meselor si al gustarilor oferite. Transportul si igiena vor trebui asigurate in regim permanent, iar suportul psihologic are o importanta covarsitoare.

 

 

Comments Off on Ingrijirea batranilor include tratamente medicale complete

Comments are closed.