Global warming – awareness 2007

Everything about Global warming – awareness 2007

17 Sep

Serviciile de colocare si particularitatile lor

Posted in Colocare on 17.09.14

In 2014, daca ai o afacere trebuie sa ai neaparat si un site web, iar acesta trebuie sa fie cat mai sigur din toate punctele de vedere. Astfel, gazduirea site-ului este una dintre cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa iti construiesti site-ul. Pe langa inchirierea unei gazduiri si achizitia unui server pe care sa il administrezi de unul singur, mai ai si optiunea colocarii.

Centrele de date, cum ar fi www.srv.ro , care ofera atat posibilitatea de gazduire cat si posibilitatea de colocare, pun la dispozitie camere profesionale, unde iti poti tine propriul server, fara sa iti faci niciun fel de grija in ceea ce priveste administrarea lui.

Spre deosebire de administrarea in regim propriu, colocarea serverului intr-un spatiu special dedicat acestui lucru poate sa prezinte foarte multe beneficii, printre care prezenta in mediul online a site-ului fara oprire, administrarea energiei electrice, in asa fel incat sa nu se intrerupa, protectia datelor, protectia impotriva dezastrelor sau utilizarea serverelor intr-un mod cat mai prietenos cu natura.

Uptime de pana la 100%

Cladirile in care se ofera servicii de colocare ofera un uptime de pana la 100%, adica iti pot garanta ca internetul nu va pica niciodata iar serverul tau, cu toate site-urile pe care le are instalate, va fi intotdeauna online. Acest lucru este posibil datorita faptului ca firmele care se ocupa cu astfel de servicii au internet din ai multe surse, in asa fel incat atunci cand se intampla sa fie o problema cu una dintre surse, cea de-a doua incepe sa isi faca treaba.

Administrarea profesionala a energiei electrice

Fara energie electrica nu ar exista niciun site si niciun server functional, motiv pentru care trebuie sa i se acorde atentie maxima acestui aspect. Un data center de calitate trebuie sa dispuna de mai multe surse de energie electrica, deoarece o singura sursa poate sa duca la numeroase probleme, chiar si la pierderea datelor, in cazul unei caderi de tensiune. Majoritatea data centerelor care se ocupa si de colocare dispun de 2 sau mai multe surse energetice si au chiar si generatoare puternice de energie electrica, ce functioneaza pe motorina, in asa fel incat sa acopere o functionare de cateva zile continue.

Protectia datelor si protectia impotriva dezastrelor naturale

De cele mai multe ori, datele de pe server sunt extrem de importante, motiv pentru care trebuie sa fie protejate foarte bine. Firmele de gazduire si de colocare ofera programe antivirus foarte puternice pentru a indeparta orice intrus si solutii eficiente de protectie impotriva dezastrelor precum incendiile sau cele naturale. De asemenea, toate serverele stau in camere cu temperatura controlata, in asa fel incat orice potentiala problema sa fie indepartata din start.

Pe langa echipamente, protectia tuturor datelor este asigurata de echipe bine pregatite de IT-isti, care sunt disponibili 24/24 in cladirea de colocare pentru a interveni rapid in cazul unei probleme.

Astfel, serviciile de colocare prezinta avantaje certe in fata altor servicii de gazduire web, reusind sa asigure cele mai bune solutii, la un pret mai mic decat inchirierea unui server si sa ofere siguranta din toate punctele de vedere.

tags:

Comments Off on Serviciile de colocare si particularitatile lor

Comments are closed.